FORMAND FOR ET ASFALTHOLD OM DAGEN, IRONMAN I FRITIDEN

Når formand Anders Lyhne Olesen fra Nørresundby kommer hjem fra en dag med hårdt fysisk asfaltarbejde, knokler han frivilligt videre med hård fysisk træning. Anders dyrker nemlig triatlon og har allerede gennemført to Copenhagen Ironman.

-Når jeg kommer hjem fra arbejde, er det da ikke altid sjovt at skulle ud og cykle to timer. Men det bliver en vane, fortæller Anders Lyhne Olesen fra Nørresundby, der er formand for et asfalthold. Cyklingen er en af de tre discipliner i triatlon (svømning, løb og cykling), som Anders synes er hårdest. Han har gennemført Copenhagen Ironman, og den 180 km lange cykeltur kræver god træning. Svømning træner Anders i en kridtgrav, søer eller Limfjorden, når han altså ikke er på arbejde.

Skulle bare snuse til asfaltjobbet

Anders er udlært smed, men besluttede at snuse til asfaltarbejdet i Novejfa, da hans smedemester gik konkurs. Det var meningen at give asfaltarbejdet et halvt år. Men i maj 2019 kan Anders fejre 25 års jubilæum i jobbet!
-Jeg begyndte på et tremandshold, hvor jeg fik sidemandsoplæring, og fem år senere blev jeg formand. Måske var der ikke andre, siger Anders med jysk beskedenhed.

Det bedste er kollegerne og arbejdet med at planlægge

Anders’ er formand for et tremandshold og er glad for jobbet. –Det bedste er kollegerne og mit arbejde med at planlægge dagen. Jeg kan godt li’, at jeg skal få det hele til at gå op i en højere enhed. Ofte skal vi ud mange steder i løbet af en dag, og det er tilfredsstillende når planlægningen lykkes.

Anders og holdet arbejder især i Vesthimmerland Kommune. Mange af kunderne ringer direkte til Anders, når de har en opgave.
-Vi laver alt muligt, fortæller Anders. -I efteråret har vi lavet mange opgaver for entreprenører og slaghuller for kommunen. Vi laver også mange fugearbejder med revnemastik og bump.

Det er det ekstra der gør en forskel

Når man har arbejdet med asfalt i 25 år er det meste rutine. -Der er ikke ret meget der kan komme bag på en mere. Man har været ude i alle de situationer, man kan komme ud i, forklarer han.

Men Anders går op i, at der altid ser ordentligt ud, inden han kører fra en opgave. –En god asfaltarbejder er en der går op i sit arbejde og lige leverer det ekstra, så kunden er tilfreds, siger Anders. Derfor sørger han for eksempel altid for, at fortovet er fejet, inden holdet kører. –Asfalt i indkørslen irriterer folk.

Trætte af fars praleri

Indimellem er Anders’ hold også med på de store opgaver. –Aalborg Lufthavn var en spændende opgave. Det så vildt ud om morgenen og aftenen, når de mange udlæggere og jeg ved ikke hvor mange tromler stod opstillet. Vi var der 4-5 nætter, og mine unger er godt trætte af at høre, at ”den der har far lavet”, hver gang vi skal på ferie, griner Anders.

Formand-Anders-Lyhne-Olesen-ironman

Foto: Formand Anders Lyhne Olesen fra Aalborg har gennemført
Copenhagen Ironman to gange og træner til sin tredje i 2019!

Anders-Lyhne-Olesen-formand-ironman

Formandsrollen

Anders har været på mange kurser i Ulfborg og Colas’ eget lederkursus forrige vinter. – Det var fint og rigtig godt at lære formændene fra Sjælland at kende. Dem kender man jo ikke.

Lederrollen er ellers ikke en Anders tænker så meget over. –Jeg har altid været heldig at have mine folk i lang tid. Vi har det godt sammen, og vi kan sammen både socialt og arbejdsmæssigt. Jeg er jo også mere sammen med dem end med familien derhjemme.

-Men det er svært at tiltrække de unge. De vil hellere arbejde med computere og teknologi end fysisk arbejde, siger Anders. Selv er han sammen med en anden formand inviteret til Sjælland for at teste Colas’ cobot ExoPush. –Jeg er spændt på, om den er nem at styre, og om arbejdet blive lige nok.

Familie med “slaw i”

Privat er Anders heldig at have en familie der accepterer, at formanden skifter til cykeltøj for at træne til en jernmand, når han kommer hjem fra en lang arbejdsdag. Og æblet falder sjældent langt fra stammen. Anders’ to store døtre dyrker løb og har begge sort bælte i karate, mens den yngste har grønt bælte. Lige nu træner Anders og håber at kunne deltage i Copenhagen Ironman igen til næste år.