BORGERINFORMATION

Her på siden har vi samlet information, som kan være relevant for dig som borger i forbindelse med vejarbejder i dit område.

Find din kommune nedenfor og læs mere. Her finder du også kontaktpersoner, hvis du har spørgsmål til os.

INFO VIA SMS

Colas informerer så vidt muligt om kommende arbejder på din vej via sms.

Colas-sms

SAMARBEJDE MED KOMMUNER

Colas vedligeholder veje og stier i kommuner.
Arbejdet planlægges i samarbejde med de enkelte kommuner. Du kan læse mere om arbejdet og finde kontaktpersoner ved at klikke på en kommune herunder:

Kolding-kommune_link-120_2

KOLDING KOMMUNE

Odsherred-kommune_link-120_2

ODSHERRED KOMMUNE

Vidste du…

at Colas også udfører arbejde for grundejerforeninger?

Læs mere her

PAS GODT PÅ VEJEN

vejskader

Vejbelægninger udsættes for mange påvirkninger der kan skade vejen. Mange af skaderne kan imidlertid forebygges, nogle af dem endda med enkle midler:

Olieprodukter og kemikalier kan opløse asfalten. Derfor skal spild af disse og andre produkter fjernes fra vejen hurtigst muligt. Anvend fx sand, kattegrus eller et andet sugende materiale.

Trafik, vind og vejr slider langsomt, men sikkert, på belægningen. Hvis belægningen revner, er hullet eller krakelerer, nedbrydes den hurtigt på grund af vandgennemtrængning. Hurtig reparation er derfor vigtig. Også ukrudt og rødder fra planter i belægningen skal bekæmpes med det samme.

Ved lave temperaturer er asfaltbelægningen hård, og ved høje temperaturer er den blød. Når det er varmt, er belægningen derfor særligt følsom over for vridende trafik, især når bilerne holder stille og drejer. Under disse forhold kan bilerne afsætte indtryksmærker eller dækaftryk i den bløde belægning. Vær derfor opmærksom på skader efter perioder med ekstra høje temperaturer.

Hvis der stilles materialer eller køretøjer med støtteben (fx MC) på belægningen, så anbefaler vi, at trykket fordeles ved hjælp af plader eller andet egnet materiale.