Colas vinder vedligeholdelsesopgave på M20 ved Borup

Colas har vundet en ny entreprise i licitation og skal udlægge nyt asfaltslidlag på M20 ved Borup. Der er tale om en af de lidt større vedligeholdelsesopgaver fra Vejdirektoratets første udbud i 2023.

Colas-entrepriseledelse-på-M20-ved-Borup

Ganj Majeed og hans kolleger er glade for kontrakten og glæder sig til at komme i gang.

Arbejdet på M20 ved Borup skal udføres mellem 17. april og 31. juni 2023, hvor Colas har to uger til at udføre arbejdet som natarbejde.

Colas-asfaltfeeder-til-store-asfaltarbejder

-Til udlægningen på M20 ved Borup skal to af vores store maskinhold bruge en særlig asfaltfeeder, som ”fodrer” maskinerne med asfalt under udlægningen. Det gør arbejdet på de større asfaltarbejder hurtigere og mere effektivt, forklarer Ganj Majeed.

Asfaltslidlag, fræsning og reparation af bærelag

-Colas skal styre de forskellige opgaver i forbindelse med asfaltarbejdet, som også omfatter fræsning og reparation af bærelaget, inden vi udlægger det nye slidlag, fortæller salgs- og entrepriseleder Ganj Majeed fra Colas.

Colas skal også koordinere afmærknings- og afspærringsarbejderne.

Colas udlægger slidlag motorvej E6

Du kan også snart se Colas på E45 i Sønderjylland, hvor vi skal udlægge et nyt asfaltslidlag med lav rullemodstand for Vejdirektoratet. Læs om projektet her.

Asfalt fra Colas’ fabrik i Køge minimerer

lastbilkørslen til vejarbejdet

Slidlaget er Vejdirektoratets særlige ”KVS”-asfalt, som giver mindre rullemodstand, når bilerne kører på den – og dermed også en mindre brændstofbesparelse.

-Vi har udlagt den type asfalt for Vejdirektoratet flere gange, lige fra de første forsøg med den nye asfalttype. Vi producerer asfalten på vores egne fabrikker; og til projektet på M20 bruger vi vores asfaltfabrik i Køge, som ligger tættest på motorvejen. Det minimerer kørslen mellem fabrik og arbejdsstedet, tilføjer Ganj Majeed.

Fakta om arbejdet på M20 ved Borup på Sjælland

  • Strækning: Ca. 7,9 km på M20 ved Borup, venstre kørebane mod København fra 44.000 til 51.900 inkl. 3 motorvejsramper
  • Nyt slidlag: Vejdirektoratets særlige ”KVS”-asfalt med lav rullemodstand, ca. 6.400 tons
  • Fræsning, afmærkning og afspærring
  • Areal: 71.800 m2
Colas-udfører-asfaltarbejde

Colas skal også styre fagentreprise på den Østjyske motorvej for Vejdirektoratet. Læs om projektet her

Colas Danmark A/S har aktiviteter fordelt over hele Danmark og beskæftiger ca. 500 medarbejdere. Vi producerer og udlægger asfalt og udvinder råstoffer i egne grusgrave, og vi påtager os alle former for entrepriser. Vores løsninger bygger på knowhow og ny teknologi, og vi tilstræber løbende at fremme tiltag som har fokus på genanvendelse, materialevalg og energi. Colas Danmark A/S er et datterselskab i den internationale Colas Gruppe, som er markedsleder, og hvis mission er at udvikle, bygge og vedligeholde transportinfrastruktur på en ansvarlig måde gennem lokalt forankrede virksomheder over hele verden.