PROJEKTCHEF PÅ EVENTYR “DOWN UNDER”

Daniel Jørgensen, projektchef i Colas’ afdeling på Sjælland, blev overrasket, da han blev kontaktet af Colas Gruppens datterselskab i Australien om et job som projektleder i staten Queensland. Han havde ikke set eller søgt jobbet på den anden side af jorden i Brisbane, men efter en samtale over Teams i november 2021 gik det stærkt.

-Mit CV lå i Colas Gruppens interne HR-system, hvor jeg havde tilkendegivet, at jeg var interesseret i mobilitet. Og da vores HR-chef hørte om jobbet, sendte hun mit CV til Colas Australien, som kontaktede mig. Jeg har altid haft en drøm om at rejse ud og lære en ny kultur og nye arbejdsmetoder at kende og få mulighed for at bidrage med det jeg kan, fortæller Daniel, der fik tilbudt jobbet allerede efter første samtale.

Under de årlige performance- og mål-samtaler (mus) har medarbejdere i Colas mulighed for at tilkendegive, at de er interesserede i mobilitet. Og hvis man viser interesse, er der mange muligheder i de over 50 lande, hvor Colas er repræsenteret, forklarer HR-chef Stine Nicholson.

I det nye job får Daniel nogenlunde samme rolle og jobbeskrivelse som i Danmark. Men samtidig en mulighed for at prøve noget helt nyt.  -Den mulighed kunne jeg ikke sige nej til, siger Daniel.

Alt er større “Down Under”

Det kan godt være, at Colas Australia har det samme antal medarbejdere som Colas i Danmark, men der hører ligheden op. Medarbejderne i Australien er fordelt på 5 forskellige stater. Og alene Queensland i det nordøstlige hjørne af Australien er med sit areal på 1.853 millioner km2 ca. 43 gange større end Danmark.

Også projekterne er større end dem Daniel kender fra Danmark. Der er flere kontrakter med en kontraktsum på mellem 20 og 80 mio. australske dollars (svarende til mellem 94 og 376 mio. DKK).

Colas Australia Group Pty Ltd. har været en del af Colas Gruppen siden 2008.

Kontor i Surfers Paradise

Kontoret i Queensland ligger i surferparadiset Caloundra lige nord for Brisbane. Daniel skal dog arbejde med asfalt i byområder langs hele Queenslands kyst (som næsten er lige så lang som den samlede kystlinje i Danmark). På sigt er planen også, at han skal dække projekter med forsegling og OB-belægninger, som primært bruges inde i landet.

-Med de store afstande forventer jeg, at de bruger mobile asfaltanlæg, og at jeg ofte skal flytte rundt og bo på byggepladserne, forklarer han.

Daniel har tidligere været udstationeret i kortere perioder i et af Colas Gruppens selskaber i Mellemøsten. Han er derfor vant til høje plusgrader. Og det får han brug for. Somrene i Queensland er varme.

Eventyr på ubestemt tid

Det tager tid at få arbejdstilladelse og søge visum, men Daniel forventer at tiltræde det nye job til foråret.  Og han glæder sig, selvom det er vemodigt at sige farvel til de mange gode kolleger og familien i Danmark.

-Der er ikke tale om en udstationering, men en almindelig kontrakt, og jeg har derfor ikke sat tid på, hvor længe jeg skal være ude. Men jeg forventer minimum 2 år. Det er nødvendigt, hvis du skal lære det hele at kende. Derefter må vi se, siger han.

Projektchef-i-Colas-Daniel-Jørgensen

Foto: Daniel Jørgensen tiltræder nyt job som projektleder i
Colas Australia Group Pty. Ltd. i foråret 2022.

Video: I august 2021 havde Daniel Jørgensen sammen med formændene Henrik Cornel Nielsen og Paw Larsen ansvar for udlægning af klimavenlig asfalt på motorvejen ved Lyngby. Et projekt Colas Danmark A/S udførte for Vejdirektoratet.