Hvid asfalt pryder Danmarks første asfalterede pumptrackbane i Roskilde

BMX-baneentreprenøren Dirt Builders har sammen med Colas anlagt Danmarks første asfalterede pumptrack cykelsti (bmx-bane) for Roskilde Kommune. Colas har leveret og udlagt asfalt på banen.

Danmarks første asfalterede pumptrackbane blev indviet lørdag den 23. juni med snoreklip og taler. Og alle der havde lyst kunne afprøve banen med egen cykel, rulleskøjter eller løbehjul sammen med bmx-rytterne fra Dirt Builders. Banen ligger på Musiconstien tæt på rådhuset i Roskilde, og det er den første pumptrack med asfaltbelægning i Danmark.

Interessen for bmx-cykler blev en levevej

Dirt Builders er startet af to unge passionerede bmx-ryttere, der med deres kendskab til cykelmiljøet i både Danmark og udlandet designer og rådgiver om baneanlæg.  Den ene af ejerne, Danny Sørensen, er uddannet anlægsgartner, og Christian Korsager har en uddannelse fra Copenhagen Business School.

-Vi lærte hinanden at kende i Roskilde BMX Klub, og hen ad vejen fandt vi ud af, at der ikke var andre der kunne tilbyde professionel hjælp til anlæg af baner. Da der samtidig var en voksende efterspørgsel på baneanlæg, etablerede vi vores firma for at kunne dække behovet, forklarer Christian Korsager. De to venner har siden 2012 hjulpet kommuner og fonde m.fl. med anlæg af baner.

-Når man anlægger en bane, er det lidt lige som en vandrutsjebane. Det er vigtigt, at banen har naturlige og sjove kurver for at gøre den sjov. Og bump og buler skal ligge nøjagtigt, så de passer til en cykel. Det er der vores egen erfaring med at køre bmx-cykel kommer os til gode, siger Christian Korsager.

Colas-asfalt-bmx-pumptrack-Roskilde-link2

Danmarks første asfalterede pumptrackbane ligger i Roskilde.

Formand for Roskilde Kommunes Plan- og Teknikudvalg Thomas Breddam klippede snoren og holdt indvielsestalen. Børn og voksne stod klar til at indvie banen på cykler, løbehjul og rulleskøjter.

Colas-asflat-bmx-pumptrack-roskilde-link-1

Colas har først udlagt et 5-cm tykt lag grusasfaltbeton (GAB) og dernæst et lag hvid asfalt på de i alt 220 m2, som er det samlede areal på Roskildes nye  pumptrackbane. Banen er den første pumptrack med asfaltbelægning i Danmark.

Specialister fra Colas

Formændene René Rasmussen og Thomas Herløv Christiansen og deres erfarne asfalthold bliver ofte tilkaldt, når Colas skal udføre specialopgaver og ”håndarbejde” som det er tilfældet med banen i Roskilde. Det er dog første gang de har asfalteret en pumptrackbane, og det har været en spændende opgave.

-Det har været inspirerende at samarbejde med Dirt Builders, som virkelig brænder for det de laver og er gode til det, fortæller salgs- og entreprisechef Mads Zinglersen fra Colas.

-Samarbejdet med Colas har været rigtig godt. Der har været en god kommunikation, og Colas kom til tiden og blev indtil de var færdige, tilføjer Danny Sørensen fra Dirt Builders.

Læs mere om Dirt Builders