Colas’ styrker forretningen med en anlægsafdeling

Samtidig øges fokus på virksomhedens øvrige kerneområder, asfalt, sealing og råstoffer.

Jan-Johansen,-CEO.-Colas

Foto: Jan Johansen, CEO.

Med to ledende medarbejdere i spidsen – begge med stor erfaring indenfor anlægsprojekter – og Colas’ øvrige projektledere, udførte Colas’ nye anlægsafdeling i 2023 sine første anlægsprojekter. Nu er Colas klar til flere projekter og har igangsat søgning efter en anlægsdirektør, der sammen med sit team skal videreudvikle området.

-Vi har fra begyndelsen ønsket at udnytte den viden og kompetencer, vi allerede har i virksomheden. Og de anlægsprojekter, vi ser som helt naturlige for vores virksomhed, er løsninger i forbindelse med fx motorvejsprojekter, parkeringsprojekter, grundmodninger, forsyningsledninger m.v., fortæller adm. direktør Jan Johansen.

Strategien er helt i tråd med Colas Gruppens internationale strategi, hvor koncernens selskaber i vid udstrækning udfører anlægsprojekter, som udnytter synergien blandt anlægs-, asfalt- og råstofområderne.

Læs mere om den nye anlægsafdeling

Fokus på samarbejde og synergi

-Colas har ikke en ambition om at ville være Danmarks største anlægsentreprenør i morgen. Vores fokus vil være på at servicere vores kunder og samarbejdspartnere bedst muligt ved at udnytte de synergier, der ligger på tværs af vores fire forretningsområder, siger Jan Johansen.

-Som anlægsentreprenør ønsker vi at tilbyde private bygherrer løsninger, som baserer sig på deres behov og ønsker, og give dem den samme professionelle service, som vi tilbyder vores eksisterende kunder i dag. Og vi ser gode muligheder for at udnytte de samarbejder, vi har med fx jord- og anlægsentreprenører på mange af vores projekter. Det samarbejde ønsker vi at fortsætte.

Fire kerneområder

Kerneområderne med relaterede forretningsområder fordeles på fire afdelinger: Anlæg, Asfalt, Sealing og Råstoffer/industri, som i dagligdagen fortsat vil samarbejde på tværs for at drage nytte af den knowhow og de kompetencer, Colas har opbygget.

ANLÆG

ASFALT

SEALING

RÅSTOFFER

Colas vil snarest muligt ansætte en direktør til anlæg, og nuværende regionsdirektør Thomas Jørgensen udnævnes til direktør for asfalt. Afdelingsleder Henrik Stær har fortsat ansvar for Sealing, og industridirektør Jacob Kloster har ansvar for råstof/industri.

Design uden navn (1)

NN, direktør Anlæg

Anders Reimer Knudsen 900×1200

Projektchef Anlæg, Andreas Knudsen

Thomas Jørgensen, direktør Colas Asfalt

Thomas Jørgensen, direktør Asfalt

Henrik Stær. Colas SEALING

Henrik Stær, afdelingsleder Sealing

Jacob-Kloster-Colas

Jacob Kloster, direktør Råstoffer og Industri