PRESSEMEDDELELSE 12.06.2018

Colas afvikler diesel på egne tankanlæg

Til glæde for medarbejdere og omgivelser udskifter en af landets største vejentreprenører, Colas Danmark A/S, almindelig diesel med det renere GTL-brændstof på egne tankanlæg. Fremover vil mere end 500 maskiner, varevogne og lastbiler køre på det naturgasbaserede brændstof, som udleder op til 38 pct. færre sundhedsskadelige partikler.

Som den første vejentreprenør i Danmark overgår Colas Danmark A/S nu til GTL-brændstof, som er et nyt brændstof herhjemme, der kan erstatte traditionel diesel. Fremover vil den omfattende vogn- og materielpark, som bl.a. tæller over 500 asfaltudlæggere, vejtromler, varevogne og lastbiler, køre på det renere GTL-brændstof, der er lavet på naturgas.

Ved at udskifte diesel med GTL på Colas Danmark A/S’ egne tankanlæg skærer man op til 38 pct. af udledningen af sundhedsskadelige partikler og NOx fra de mange dieselmaskiner og -køretøjer. Dermed tager Colas Danmark A/S endnu et skridt i indsatsen for miljøet og ikke mindst arbejdsmiljøet.

”Vi er meget bevidste om den påvirkning vores anlægsarbejder har for vores omgivelser og ansatte. Med skiftet til GTL får vi en nem og hurtig vej til at begrænse udledningen af partikler, røg og lugt fra vores maskiner og biler. Det kommer både vores medarbejdere, naboer og trafikanter til gode. Særligt ved asfaltarbejde i tætbefolkede byer som København og Aarhus glæder det mig, at vi nu reducerer vores andel af den lokale luftforurening betydeligt”, siger Hans Oluf Krog, adm. direktør i Colas Danmark A/S.

GTL-brændstof – et renere alternativ til diesel

Skiftet til GTL sker i samarbejde med energivirksomheden DCC Energi, som sælger brændstoffet herhjemme. Den store fordel ved GTL er, at det brænder langt renere end diesel, og at det uden videre kan fyldes på en dieselmotor. I forhold til diesel udleder GTL væsentligt færre skadelige partikler, og så er brændstoffet stort set fri for røg og lugt.

”Vi mærker stigende interesse for GTL som et renere alternativ til diesel. Samarbejdet med Colas Danmark A/S understreger, at bygge- og anlægsbranchen tager problemerne med dieselpartikler meget alvorligt, og at man er parat til at gå nye veje for at sænke udledningen. Faktum er, at GTL har et stort potentiale ift. dieselforurening fra lastbiler, entreprenørmaskiner, busser og tog”, siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

I dag kører en lang række virksomheder på GTL-brændstof herunder Nordjyske Jernbaner, Arla og DLG. Også nedrivningsfirmaet J. Jensen, kanalrundfarten i Københavns havn og en række lystbådehavne på Sjælland har valgt at udskifte diesel med det renere brændstof.

GTL brændstof

  • GTL står for Gas-To-Liquids og er et nyt og renere brændstof, lavet på naturgas, som nu sælges i Danmark
  • Sammenlignet med almindelig oliebaseret diesel brænder GTL betydeligt renere. Derfor kan GTL, afhængigt af motortype, reducere udledningen af partikler og NOx med op til 38%
  • Det kræver ingen justering af motoren eller anden investering i køretøjet at anvende GTL.

Mere information om GTL www.dccenergi.dk/gtl.aspx

Yderligere information
Henrik Kusk, maskinteknisk chef, T: 4034 6566, henrik.kusk@colas.dk
Lisbeth Volf, kommunikationschef, Colas Danmark A/S, T: 4034 6500, lkv@colas.dk
Christian Heise, adm. dir. i DCC Energi, T: 2220 5135, christian.heise@dccenergi.dk

Om DCC Energi

DCC Energi er en hastigt voksende energikoncern, som forsyner Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. Selskabet er den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark. DCC Energi omsætter årligt for ca. 7 mia. kr. og har ca. 125 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk.

Om Colas Danmark A/S

Colas Danmark er en af landets førende virksomheder inden for produktion og udlægning af asfalt. Virksomheden er landsdækkende med asfaltfabrikker og afdelinger fordelt over hele landet. Virksomheden indgår i den internationale Colas Gruppe med over 55.000 medarbejdere i mere end 50 lande.

Se mere på www.colas.dk

Colas-Danmark-GTL-brændstof-nyhed-_link1
Colas-Danmark-GTL-brændstof-nyhed-link3
Colas-Danmark-GTL-brændstof-nyhed-link2