Colas’ administrerende direktør giver stafetten videre

Colas’ administrerende direktør, Hans Oluf Krog, har valgt at gå på pension og giver stafetten videre til direktør Jan Johansen fra ATP Ejendomme.

Hans-Oluf-Krog-og-Jan-Johansen-fratrædende-og-tiltrædende-CEO-Colas-Danmark-1.10.2023

Foto: Hans Oluf Krog (tv) Jan Johansen (th).

Efter 40 år i asfaltbranchen, heraf 23 år som administrerende direktør for Colas Danmark A/S, har Hans Oluf Krog, 64, valgt at gå på pension. Han efterfølges af Jan Johansen, der har solid erfaring fra bygge- og anlægsbranchen, senest som direktør for Property & Development i ATP Ejendomme.

Jan Johansen tiltræder i Colas den 1. oktober 2023.

Jan Johansen kommer til at stå i spidsen for Colas’ aktiviteter og ca. 500 medarbejdere i Danmark.

Selskabet indgår i den internationale markedsleder inden for transportinfrastruktur, Colas Gruppen, med 58.000 medarbejdere, som udvikler, bygger og vedligeholder veje, jernbaner og anden infrastruktur over hele verden.

Om jobskiftet siger Jan Johansen:

-Det er et privilegium at få lov for at stå i spidsen for en af de store spillere i asfaltentreprenør-branchen. Colas er i gang med en spændende udvikling, og den glæder jeg mig til at blive en del af. Jeg kan bringe min viden og erfaring i spil og kigge bredere på mulighederne for hoved- og totalentrepriser og være med til at implementere og eksekvere den nye strategi sammen med Colas’ medarbejdere. Jeg kommer fra en virksomhed, hvor omdrejningspunktet er produktion og mennesker – ligesom i asfaltbranchen. Og for mig er der ingen tvivl om, at det menneskelige aspekt og udviklingen af medarbejderne er en forudsætning for succes. Derfor ser jeg ser frem til at blive en del af Colas Gruppen, hvor disse værdier er i fokus.

Om sit virke og direktørskiftet siger Hans Oluf Krog:

-Jeg kan se tilbage på mange spændende år i Colas, et fantastisk professionelt netværk i ind- og udland og et godt samarbejde med kunder og samarbejdspartnere. Jeg er taknemmelig over den tillid, Colas’ dygtige og engagerede medarbejdere har vist Colas og mig gennem årene, og det ekstraordinære engagement og teamwork, medarbejderne leverer på alle fronter. Jeg er stolt over Colas’ udvikling og vores fælles resultater, både hvad angår udførelse af projekter, men også vores arbejde med arbejdsmiljø og sikkerhed, energi og miljø. Jeg er helt tryg ved at sende stafetten videre. Jan Johansen har det, der skal til, for at stå i spidsen for Colas Danmark A/S og videreudviklingen af Colas’ strategi og forretningsmodel.

Hans Oluf Krog blev ansat i 1983 og har stået i spidsen for Colas Danmark Gruppen siden 2000. Han har desuden haft flere bestyrelsesposter i løbet af sin karriere, herunder i en årrække som formand for Asfaltindustriens bestyrelse.

Jan Johansen, 50, er akademiingeniør fra DTU, HD og har desuden gennemført CBS’ bestyrelsesuddannelse. Hans karriere begyndte i Højgaard & Schultz (MT Højgaard), og han har gennem årene bestridt flere stillinger i entreprenørbranchen, blandt andet som direktør i CG Jensen A/S.