Projekbeskrivelse

NY ASFALT I AALBORG LUFTHAVN

16 vejtromler, 8 udlæggere, 26 lastbiler og 12.000 tons asfalt. Så mange maskiner og så meget asfalt skulle der til for at asfaltere start- og landingsbanen i Aalborg Lufthavn i sensommeren 2012.

Aalborg Lufthavns hovedbane er 2.655 meter lang og har et samlet areal på 123.000 m2. Det svarer til ca. 19 fodboldbaner, som Colas i august 2012 fik til opgave at asfaltere på blot fire nætter. Vel at mærke uden at forstyrre flytrafikken!

Colas-cases_aalborg5_header
Colas-cases_aalborg3_header

LUFTHAVNE MED COLAS ASFALT

Når man skal køre otte udlæggere og 16 vejtromler i stilling og beregne mængder til et projekt som Aalborg Lufthavn, kræver det militærisk planlægning og et ekstraordinært stort setup. Men Colas har prøvet det mange gange før. Colas udlægger asfalt i lufthavne i både Danmark, Island og Grønland og kender de strenge krav til kvalitet og sikkerhed.

NYASFALTERET BANE TIL TIDEN

Alligevel var det med en vis stolthed, da medarbejderne fra Colas efter en uges intenst natarbejde og udlægning af 450 tons asfalt i timen kunne overlade den nyasfalterede bane med tilhørende 324 lamper og 10 kilometer nymalede striber til flyene.

Colas-cases_aalborg7_header

SE FLERE FOTOS

Colas-cases_aalborg1_header
Colas-cases_aalborg2_header
Colas-cases_aalborg4_header
Colas-cases_aalborg8_header

SE FILMEN

om asfaltering af

AALBORG LUFTHAVN