Børn planter træ i grusgraven

Biernes dag i grusgraven

Bierne fik æbletræer i Løgtved

Vi har nok alle hørt, at bierne ikke har det så let for tiden. Blandt andet fordi der ikke er så mange områder med vilde blomster, marker og alt det andet, bierne nyder godt af.

I vores grusgrave er der måske heller ikke ved første øjekast så meget for bierne. Men kigger man lidt nærmere på vores grusgrav i for eksempel Løgtved, er der masser af vild natur, som bierne kan trives i. Og vi gør hele tiden noget for, at det skal blive endnu sjovere at være bi – eller et andet insekt – i området.

For et par uger siden havde vi besøg af 4. og 5. årgang fra Tømmerup Fri- og Efterskole i grusgraven i Løgtved. På en flot solskinsdag mødte børnene glade og forventningsfulde op til den store rundvisning med Ole, der er leder i grusgraven.

Biodiversitet og pandekager

Men det var ikke kun grus og sten børnene fik viden med hjem om. Ole fortalte også, hvordan vi arbejder med biodiversiteten i grusgraven med fokus på bierne. Og efter at have hørt om bierne, var det tid til at hjælpe dem lidt på vej i deres jagt på gode planter. Så børnene hankede op i skovle, spande og fem æbletræer, og så gik turen ud i græsset for at grave og plante. Vandet blev hentet lige nede i søen, og selvom nogle af børnene syntes, det var lidt hårdt at grave, så fik de ved fælles hjælp plantet de fem blomstrende træer, og bierne har nu endnu flere steder at boltre sig.

Lige bag ved grusgraven står der syv-otte bistader, som bierne lystigt fløj ind og ud af, og der var en værre summen. Dem fik børnene også kigget på, inden turen gik tilbage til gårdspladsen, hvor Ole diskede op med pandekager og den honning, som lige præcis bier fra bistaderne havde produceret.

Alt i alt havde børnene en lærerig tur i grusgraven, og de proklamerede også, at honningen og pandekagerne var prikken over i’et på en dejlig solskinsdag.