VANDET LØBER LIGE IGENNEM NY PERMEABEL ASFALT I GADSTRUP

FDF-spejderne og beboerne kan fremover gå tørskoede, når de skal hjem eller vil besøge FDF-hytten på Toftevej i Gadstrup ved Roskilde. Colas har nemlig udlagt en ny klimavenlig belægning til erstatning for den tidligere grusvej.

Colas-Toftevej-Gadstrup-permeabel-asfalt-vej
Colas-Toftevej-Gadstrup-permeabel-asfalt-vej

Permeabel asfalt

Colas har udlagt permeabel asfalt på Toftevej i Gadstrup i Roskilde Kommune. Vejen er en af kommunens nye LAR-veje, hvor håndtering af regnvand foregår lokalt.

Under den permeable asfalt ligger bundsikringsgrus og drænstabilt grus, og vejen er konstrueret, så den skråner let ind mod midten. Når det regner trænger vandet først gennem den permeable asfalt og derefter ned i gruset, som sørger for at forsinke afledningen af vandet. Under gruslagene langs vejens midte ligger desuden et drænrør, som leder eventuelt overskydende vand væk.

Ved monsterregn vil vandet blive afledt fra vejen, men på en måde så kloakledningerne ikke overbelastes.

Børnehavebørn testede vejen

Den nye belægning på Toftevej blev behørigt testet af børn fra børnehaven Hyldebo, da den blev indviet af Roskilde Kommune den 12. oktober.

“I Colas er vi glade for at medvirke på projekter, som kan løse nogle af vores klimaudfordringer. Og som ingeniør glæder jeg mig over, at børnene i Gadstrup allerede på børnehavestadiet får forståelse for principperne i den klimavenlige vej. Måske er er der et par fremtidige vejbyggere blandt dem”, smiler salgs- og entrepriseleder Ganj Hameed Majeed fra Colas.

Ganj Majeed fremhæver desuden et godt samarbejde med Roskilde Kommune, rådgiveren Niras og Colas’ underentreprenør Hoffmann, der har stået for opgravning og opbygning af bundsikringsgrus, drænstabilt grus og efterfølgende finish.

Colas-Toftevej-Gadstrup-permeabel-asfalt-børn-tester