Åbent hus hos Colas med besøg af Holbæk Kommunes borgmester

Med overskriften ”Dit affald – min råvare” inviterede Colas sammen med Holbæk Kommune, FORS A/S og SymbioseNetværket Holbæk den 2. maj til åbent hus og netværksmøde på Colas’ fabriksanlæg i Undløse. På mødet fortalte Colas om genanvendelse af asfalt, og deltagerne fik en rundvisning på fabriksanlægget.

Lokale virksomheder deler grønne ideer

Formålet med SymbioseNetværket Holbæk er at give lokale virksomheder mulighed for at dele erfaringer med genbrug og udveksle ideer til, hvordan den ene virksomheds affald kan blive til den andens råvare.

Genanvendelse af asfalt og nye forsøg

I Colas er affræset asfalt fra vejene en eftertragtet råvare, som indgår i produktionen af ny asfalt på alle Colas’ asfaltfabrikker. Det gør asfalten mere miljøvenlig. Både fordi forbruget af råstoffer nedsættes, og fordi genbrugsasfalt i slidlaget giver en CO2-reduktion på mellem 14 og 22 procent. Det viser et projekt om genbrug af asfalt, som Miljøstyrelsen har støttet.

Under rundvisningen på fabrikken i Undløse fortalte laboratoriechef Martin Korsgaard og distriktschef Peter Langballe om Colas’ forsøg med øget genbrug, og hvordan en særlig sorteringsteknik af affræset genbrugsasfalt har medført et lavere energiforbrug.

Borgmesterbesøg hos Colas i Undløse

Holbæk Kommune er partner i projekt ”Rest til ressource”, som hjælper lokale virksomheder med at få en grønnere forretningsmodel. Kommunens borgmester, Christina K. Hansen, fortalte på netværksmødet om kommunens strategi for en grøn og bæredygtig omstilling.

Borgmesterbesøg hos Colas i Undløse_5

SymbioseNetværket Holbæk mødtes på ”Vængegården”, der hører til Colas’ fabriksanlæg i Undløse.

Fabriksleder Sten Andersen viste rundt på fabriksanlægget, og laboratoriechef Martin Korsgaard og distriktschef Peter Langballe fortalte om genbrug af asfalt.

Asfaltgenbrug-Colas

Klik og læs mere om genanvendelse i Colas.